O limuzina de lux
O limuzina de lux și o cină romantică, nu ai cum să dai greș.
24/10/2018
Aperitive cu branza, sunca si rosii
Aperitive cu branza, sunca si rosii
25/10/2018
Show all

Salata de icre cu ceapa pregatita acasa

Salata de icre cu ceapa

Salata de icre cu ceapa. De sarbatori, musafirii vor aprecia cu siguranta un astfel de aperitiv. Va vor pomeni pentru aceasta salata.  Aceasta reteta este facuta cu icre cumparate. Daca aveti icre de peste proaspat e bine sa le tineti cu sare cateva zile (doua, trei) la frigider inainte sa le preparati. Puteti folosi orice fel de icre.

Salata de icre cu ceapa

Ingrediente:

  • 80 / 100g icre de crap
  • 1 lamaie
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de gris
  • 200 ml apa
  • 50 / 100 ml apa minerala
  • 250 ml ulei
  • sare

Pasi de preparare:

  • Punem apa la fiert iar in momentul in care incepe sa fiarba adaugam cele doua linguri de gris turnandu-le in ploaie ca sa nu faca cocoloase. Amestecam foarte bine si lasam sa fiarba pana cand grisul capata consistenta unei mamaligi. La urma inchidem focul si lasam sa se raceasca foarte bine.
  • Punem icrele intr-un castron inalt foarte bine uscat. Incepem sa le frecam foarte bine cu o lingura de lemn. Incepem sa turnam ulei, putin, cate putin. Atentie! Daca turnati prea mult ulei deodata riscati sa taiati icrele. Salata de icre se face practic ca la reteta de maioneza. Spre final adaugati si zeama de la lamaie. Gustati icrele sa vedeti daca sunt destul de acre, dupa gustul dvs. Dupa ce ati terminat de pus si zeama de lamaie si uleiul, adaugati o lingura, doua de apa minerala. Apa minerala le va deschide la culoare si le va face mult mai pufoase.
  • Curatati, spalati si tocati ceapa marunt. Adaugati-o in castronul cu icre si continuati sa amestecati. La final, dupa ce s-a racit bine, adaugati si grisul si amestecati pana cand s-a omogenizat toata salata. Noi preferam sa o mancam cu paine prajita. Pofta buna!

Foto: Sebastian Radu