Pasta de ton cu ceapa
Pasta de ton cu ceapa
01/10/2018
Sos ragu
Sos ragu (sos bolognese)
01/10/2018
Show all

Pui cu ananas chinezesc

Pui cu ananas chinezesc

Reteta de pui cu ananas chinezesc este facuta pe baza bucatariei chinezesti. Mancarea chinezeasca am descoperit-o inca din vremea studentiei. Din cand in cand, sau mai bine zis in zi de sarbatoare, mergeam la un restaurant chinezesc foarte bun in Iasi. Nu am sa uit o alta masa cu mancare chinezeasca pe care am servit-o intr-un restaurant din Budapesta. Erau atatea arome noi si placute, incat nu ne puteam opri din mancat. Ce-mi place in mod deosebit la mancarea chinezeasca este faptul ca ei amesteca dulcele cu iutele in mancare. Sosurile lor imi plac de asemenea la nebunie, mai ales sosul dulce-acrisor.
Revenind la reteta noastra de pui cu ananas va pot spune ca este ceva simplu de preparat dar in acelasi timp este o mancare deosebita. Musafirii dvs. vor fi incantati, credeti-ma pe cuvant! Haideti sa trecem la treaba!

 Ingrediente

  • 1 kg pulpe de pui
  • 1 conserva de ananas bucati
  • 50 ml ulei

Pui cu ananas chinezesc

  • Spalam bine pulpele de pui si presaram peste ele sare si piper negru macinat. Le punem intr-o tigaie cu ulei la prajit. Dupa ce le intoarcem prima data pe partea cealalta, adaugam in tigaie sucul de ananas din conserva. Lasam la foc mic cu capac sa fiarba un pic. Dupa cateva minute, scoatem capacul si lasam sa se rumeneasca si sa se evapore sucul de ananas. Spre final, dupa ce sunt aproape gata, mai adaugam doua, trei linguri de suc de ananas. Lasam pe foc cateva minute, cat sa absoarba carnea sucul si stingem focul.
  • Punem pulpele de pui in farfurie si adaugam bucatile mici de ananas peste pui. Se serveste cu garnitura de orez. Orezul poate fi cumparat din comert semipreparat (cu diferite arome sau cu legume), fie pregatiti dvs. un orez cu ou si / sau legume. Pofta buna!

Foto: Sebastian Radu Studio Foto Bucuresti