Gulas cu carne de porc si galuste
Gulas cu carne de porc si galuste
07/10/2018
Ai ochii verzi
Ai ochii verzi, albastri sau caprui? Ce culori alegi?
08/10/2018
Show all

Paste bolognese reteta autentica Italiana

Paste bolognese

Reteta de paste bolognese este una din cele mai apreciate retete de paste din lume. Si noua ne plac foarte mult aceste paste. Ca si tip de paste, in general, se folosesc tagliateli sau spaghete dar puteti folosi si altfel de paste (fusilli, penne, etc.). Reteta acestui sos incredibil de gustos o puteti gasi aici. Este o reteta „capatata” de la cineva din Italia, care traieste chiar in regiunea Emilia-Romagna, una din regiunile cele mai renumite in ceea ce priveste gastronomia.

Paste bolognese

Ingrediente

Sosul Ragu

  • 1 – 2 morcovi
  • cateva bucati de tulpina de telina
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 50 ml de ulei de masline
  • 250 g carne tocata de pui
  • 250 g carne tocata de porc
  • 250 g carne tocata de vita
  • carnea de la 2 carnati proaspeti
  • 1 pahar vin alb
  • 3 cutii (400 g fiecare) de rosii decojite taiate
  • sare
  • piper negru macinat

Pastele

Paste bolognese pasi de preparare:

Sosul

Primul pas, si acela cel ami dificil, este prepararea sosului. Reteta o gasiti aici . Daca doriti o reteta usor mai dietetica, puteti face sosul doar din carne de pui si putina vita. Cum doriti.

Dupa ce e gata sosul, punem apa la fiert intr-o oala cat mai mare. Apa trebuie sa fie din belsug (cel putin 2 litri de apa). In apa adaugam o lingurita de sare. Cand a inceput apa sa fiarba adaugam pastele si le lasam sa fiarba conform timpului recomandat pe ambalaj de catre producator. In general, in jur de 8 – 10 minute. Dupa ce acestea au fiert, le putem pune la scurs. Va recomandam sa nu turnati apa rece peste ele. Pentru a nu se usca puteti sa le acoperiti cu un capac, astfel pastele nici nu se vor usca si nici nu se vor raci asa de repede.

Dupa ce pastele s-au scurs, le putem pune in farfurii. Punem sosul ragu peste ele dupa care presaram parmezan ras. Puteti adauga si o frunza, doua de busuioc verde (farfuria va arata si mai frumos). Va dorim pofta buna!

Redactatsi foto: Sebastian Radu  Studio Foto Bucuresti