Salata cu branza feta si porumb
Salata cu branza feta si porumb
01/10/2018
Pui cu ananas chinezesc
Pui cu ananas chinezesc
01/10/2018
Show all

Pasta de ton cu ceapa

Pasta de ton cu ceapa

Pasta de ton cu ceapa

Ni se intampla de multe ori sa fim pe fuga sau sa vina la noi musafiri neasteptati si sa nu avem ceva gata pregatit cu care a-m putea sa-i servim. Ei bine, in astfel de situatii, putem rezolva rapid problema cu aceasta pasta de ton cu ceapa. Reteta este super simpla, tot ceea ce conteaza este ca atat tonul cat si untul sa fie de calitate, astfel nu prea avem cum sa dam gres. Pentru unt recomand min. 80% grasime. Tonul, dupa preferinte. Cu cat e mai scump cu atat e mai bun (cel putin teoretic). Oricum, sa fie in ulei (nu in suc propriu). Credeti-ma, este o pasta delicioasa! Va spun sigur ca musafirii vor fi incantati si va vor cere reteta. Ca sfat va spun ca aceasta reteta merge servita cu paine prajita.

Ingrediente

  • 4 cutii (80g/buc.) ton in ulei
  • 1/4 pachet de unt
  • 1 ceapa
  • 1 lingura rasa de piper negru macinat

Se curata si se spala bine ceapa dupa care se toaca foarte marunt.

Intr-un castron punem untul si conservele de ton (optional le putem scurge de ulei dar compozitia va iesi mai putin tartinabila) si incepem sa amestecam foarte bine. E bine ca untul sa fie scos din frigider cu ceva timp inainte daca este posibil pentru a usura munca. Frecam bine pana ce se formeaza o pasta densa, tartinabila.

La final adaugam ceapa si piperul negru macinat. Se serveste cu paine prajita sau biscuiti sarati. Pofta buna!

Foto: Sebastian Radu Studio Foto Bucuresti