Siliconul in sampon
Siliconul in sampon. Ce trebuie sa stim despre acest ingredient.
17/10/2018
Oua Benedict
Oua Benedict. Un mic dejun gustos
18/10/2018
Show all

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata sunt ideali pentru o seara friguroasa in care ai pofta de ceva consistent si dulce.

Papanasi cu smantana si dulceata

Ingrediente:

  • 500 grame brânză grasă de vaci
  • 100 grame zahăr
  • 2 ouă
  • 1 nuca de drojdie
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 linguriţă coajă de lămâie rasă de lămâie
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 200 gr făină (plus 1-2 linguri)
  • 300 grame smântână
  • 200 grame dulceaţă
  • 500-700 ml ulei pentru prăjit

Pasi de preparare:

  • Amestecaţi manual aluatul – dar şi mai bine într-un robot de bucătărie sau folosind un mixer de mână – brânza de vaci cu zahărul, ouăle, sarea, zahărul vanilat şi drojdia.
  • Adăugaţi cele 200 de grame de făina şi coaja de lămâie. Amestecaţi bine. Dacă este necesar, în funcţie de densitatea brânzei, adăugaţi 1-2 linguri de făină suplimentar.
    Trebuie să obţineţi un aluat moale dar nici tare care să se desprindă  de pe mână.
  • Puneţi uleiul la încins ceaun.
    Pe o suprafaţă de lucru, curată şi uscată, pudraţi făină.
    Împărţiţi aluatul în 8 linguri de cocă pentru papanaşi şi 8 linguriţe pentru capacul rotund al acestora.
  • Cu mâna dată prin făină formaţi 8 mingi şi tot atâtea biluţe din aluat.
  • În uleiul încins, la temperatură mică, rumeniţi câte 2 papanaşi deodată – în funcţie de dimensiunea vasului de prăjire – şi tot atâtea biluţe, pe ambele părţi. Veti observa cum papamasii se vor unfla, cu o furculita incercati sa ii invartiti pe toate partile.
    Scoateţi papanaşii, pe măsură ce sunt prăjiţi, şi puneţi-i la scurs de excesul de grăsime pe un prosop de hârtie. Mai întâi, veţi scoate bilele pentru că, fiind mai mici, se vor praji primele.  Va dorim Pofta buna!

Papanasi cu branza si dulceata

Foto: Adrian Ionita, Studio Foto Bucuresti