Papanasi cu smantana si dulceata
Papanasi cu smantana si dulceata
17/10/2018
Mancarica de pui cu ciuperci proaspete
Mancarica de pui cu ciuperci proaspete
18/10/2018
Show all

Oua Benedict. Un mic dejun gustos

Oua Benedict

Oua Benedict, aceast fel de mancare provine din Statele Unite ale Americii. Este o reteta foarte gustoasa, se face rapid doar ca trebuie sa fiti atenti la anumite aspecte, cum ar fi fiertul oualelor.

Oua Benedict

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 4 felii de bacon
  • o lingura de zeama de lamaie
  • 70g unt
  • 2 felii de paiine prajita
  • 1 praf de boia de ardei dulce
  • 2 linguri de otet

Pasi de preparare:

  • Prima oara punem apa la fiert intr-o oala cat mai larga. Eu am pus cam 1 litru de apa, poate chiar un litru si jumatate. Adaugati sare din belsug. In momentul in care apa fierbe, adaugati otetul si dat focul mai incet. Spargei doua oua cu grija in apa. Lasati-le sa fiarba maxim 2, 3 minute. Eu le-am lasat mai mult si au iesit „aproape” tari.
  • Prajiti cele 4 felii de bacon intr-o tigaie care sa nu fie lipicioasa (de care sa nu se prinda). Prajiti-le fara ulei, ele oricum sunt grase si lasa grasime. Dupa ce le prajiti le puteti scoate pe un servetel de bucatarie pentru a mai absorbii din surplusul de grasime.
  • Separati doua galbenusuri de ou si amestecati-le bine cu sare, zeama de lamaie si praful de boia.
    Separat, topiti untul intr-o craticioara si turnati-l peste galbenusurile de ou, putin cate putin. Adaugati si putina apa pentru a mai subtia sosul.
    Fierbeti un pic sosul la bain-marie pana cand acesta incepe sa se ingroase. Atentie sa nu-l fierbeti prea mult!
  • Prajiti cele doua felii de paine dupa care puteti sa le ungeti cu unt. Asezati-le pe o farfurie. Peste ele puneti feliile de bacon prajit.
  • Peste feliile de paine si bacon, asezati cele doua oua fierte (posate). Turnati sos cat doriti.
    Se serveste imediat!
    Pofta buna !

Foto: Sebastian Radu