Ciorba de vaca cu cartofi si fasole pastai

Show all

Ciorba de vaca cu cartofi si fasole pastai

Ciorba de vaca cu cartofi si fasole pastai

Ciorba de vaca cu cartofi si fasole pastai este o ciorba ce merge minunat in orice sezon. Carnea de vita trebuie sa fie cat mai frageda, de aceea trebuie sa aveti grija cand o cumparati.  Daca aveti pe cineva care va poate furniza carne proaspata de vita este cel mai bine.

Ciorba de vaca cu cartofi si fasole pastai.

 Ingrediente

Pasi de preparare:

  • Primul pas este acela de a spala bine carnea si de a o pune la fiert. Carnea de vita fierbe mai greu decat cea de pui. Iar cu cat animalul a fost mai batran cu atat carnea va necesita un timp mai indelungat pentru a fierbe. Pentru a grabi procesul va recomandam sa folositi o oala sub presiune. Astfel, timpul se va scurta semnificativ: de la 2 – 3 ore la 1 ora sau poate mai putin (in functie de cat de tanara este carnea de vita). In cazul in care veti folosi o oala obisnuita, nu uitat ca din cand in cand, cu o paleta sau o sita, sa luati spuma cere se formeaza pe deasupra. La final vom socate carnea iar dupa ce s-a racorit o vom taia cubulete cu latura de 1 cm / 1cm si jumatate.
  • Pasul urmator este acela de a pregati legumele. Le spalam bine si incepem sa le tocam astfel: morcovul, telina, pastarnacul, ardeiul gras si radacina de patrunjel cubulete mici iar ceapa o tocam marunt. Cartofii ii vom taia cum am taiat si carnita de vita, respectiv in cuburi cu latura de 1cm / 1cm si jumatate. Dupa ce le-am taiat / tocat, le punem la fiert in zeama de la carne si le lasam pe foc (cu capac) timp de 20 – 30 de minute. Este foarte important la orice ciorba / supa sa lasati capacul pe oala in timpul procesului de fierbere. Asta pentru a impiedica aromele sa paraseasca locul lor menit si anume ciorba / supa. 🙂 Dupa ce legumele au fiert, adaugam cuburile de carne si fasolea pastai. Mai lasam pe foc sa fiarba timp de 10 – 15 minute la foc mic. Punem fasolea pastai la final pentru ca cea din comert este prefiarta iar daca o punem odata cu celelalte legume va fierbe prea tare.
    La final stingem focul si lasam ciorba sa se racoreasca.

Ciorba de vaca cu cartofi si fasole pastai.

  • Dupa ce s-a racorit ciorba (dar sa fie inca calda spre fierbinte), spalam bine legatura de patrunjel, o tocam si o punem in oala. Punem capacul si mai lasam la infuzat timp de 10 – 15 minute dupa care ciorba poate fi servita. Sa nu puneti patrunjelul verde cat timp ciorba este prea fierbinte pentru ca acesta va fierbe si-si va pierde atat din aspect cat si din aromele si proprietatile pe care le are.
    Aceasta ciorba merge foarte bine cu ardei iuti si / sau smantana.
    Va dorim pofta buna!
Foto: Sebastian Radu  Studio Foto Bucuresti
Patrunjelul
Patrunjelul – Beneficii si Containdicatii
15/10/2018
Strugurii
Strugurii si beneficiile lor uimitoare
15/10/2018