Tiramisu
Tiramisu reteta italiana
16/10/2018
Limuzina
Limuzina de lux. Mica istorie.
16/10/2018
Show all

Bezele caramelizate

Bezele caramelizate

Cand facem bezele caramelizate, mereu ne amintim de vremea copilariei.  Bezelele facute in casa sunt mult mai gustoase. Cu timpul ne-am obisnuit sa cumparam dulciuri cat mai putin din magazine si incercam sa le facem acasa. Adevarul este ca nici nu se compara o prajitura facuta in casa cu una cumparata. Ca sa nu mai zic de mirosul de coptura ce se degaja in intreaga locuinta. Desi la ora actuala mancam destul de rar dulciuri, cand mancam, mancam ceva bun. In reteta noastra de bezele caramelizate veti afla si cateva trucuri noi si interesante.

Bezele caramelizate

Ingrediente:

Pasi de preparare:

  • Batem albusurile de ou foarte bine cu telul. Dupa ce s-au facut spuma (sa ramana spuma pe tel), adaugam zaharul, lingurita de otet si praful de sare. Otetul face ca bezelele noastre sa iasa caramelizate. Continuam sa le batem pana se topesc toate ingredientele.
  • Dupa ce am facut compozitia, putem folosi o punga pentru a forma bezelele. In cazul in care avem alte ustensile pentru a le forma, este si mai bine. Asezam intai o foaie de copt pe o tava joasa. Punem intr-o punga compozita pentru bezele, o taiem un pic la unul din colturi si incepem sa formam bezele direct pe foaia de copt. Punem tava in cuptorul incalzit in prealabil, la foc mediu. Un alt secret este acela de a reduce temperatura in timpul coacerei, pentru a nu arde bezelele si pentru a deveni in acelasi timp crocante. Astfel, dupa 15 minute, reducem temperatura la minim si mai lasam bezelele timp de ~30 de minute.

Bezele caramelizate

  • Dupa ce sunt gata (trebuie sa fie un pic rumenite), scoatem tava si o lasam la racit. La final, desprindem cu grija bezelele de pe foaia de copt. Pofta buna!

Foto: Sebastian Radu  Studio Foto Bucuresti