Beneficiile renunțării la zahăr. O mulțime de beneficii

Ceai de ghimbir
Ceai de ghimbir – proprietăţi digestive şi antistres!
02/08/2018
Mănâncă sănătos fara diete
Mănâncă sănătos, Fara diete!
05/08/2018
Show all

Beneficiile renunțării la zahăr. O mulțime de beneficii

Beneficiile renunțării la zahăr

Beneficiile renunțării la zahăr

 

Beneficiile renunțării la zahăr. Renunțarea la zahăr poate avea o mulțime de beneficii asupra stării de sănătate. Nu este ușor de făcut, dar merită să încerci. Iată și beneficiile renunțării la zahăr, care te pot convinge să renunți la dulciuri pentru a-ți îmbunătăți starea de sănătate, pe termen lung.

O mică gustare dulce nu strică, însă porția zilnică recomandată de medici este de maximum 6 lingurințe de zahăr în cazul femeilor și 9 în cazul bărbaților.

În loc de alimentele procesate, cu zahăr, poți alege soluții naturale, pline de vitamine și minerale: legume și fructe, în funcție de preferințele tale.

Iată care sunt beneficiile renunțării la zahăr

Tenul va arăta mai tânăr

Studiile au arătat că zahărul din sânge (în funcție de cantitatea consumată) creează un efect de domnio, care afectează fermitatea și elasticitatea pielii. Vrei să scapi de ridurile apărute prea devreme? Redu cantitatea de zahăr și vei vedea cum liniile fine vor dispărea, susțin cercetătorii.

Te vei simți mai energizat

Zahărul este un simplu carbohidrat. Asta înseamnă că este digerat rapid și intră repede în fluxul sanguin, asigurându-ți energia de care ai nevoie. Cu toate acestea, pentru că este digerat rapid, zaharul… te poate lăsa în pană. Ce e de făcut? Când simți nevoia să de o gustare energizantă, alege alimente sărace în zahăr și bogate în proteine sau grăsimi, cum ar fi migdalele. Pentru că durează mai mult să se digere, ele îți vor oferi o doză mai lungă de energie.

 

Vei scăpa de grăsimea de pe burtă

Grăsimea de pe burtă este periculoasă, în special cea aflată sub grăsimea cutanată, care crește riscul de boli cardiovasculare și de diabet. Un studiu realizat în 2016, pe 1.000 de persoane, a arătat că după ce subiecții au redus cantitatea de băuturi dulci consumate, nivelul de grăsime abdominală (viscerală) a ascăzut.

Inima va fi mai sănătoasă

Printre beneficiile renunțării la zahăr se numără și sănătatea inimii. Destul de important și motivant, nu? O inimă sănătoasă te ajută să îți duci la capăt activitățile zilnice, de la primele ore ale dimineții, până seara, la deadline. Dar prea mult zahăr consumat crește riscul de a dezvolta boli de inimă, chiar dacă greutatea corporală este constantă.

 

Vei scădea riscul de obezitate

Studiile au arătat că există o corelație între îngrășare și consumul de zahăr.

O linguriță de zahăr are 16 calorii. Nu sună prea rău. Dar gândește-te că produsele procesate au cantități mult mai mari de zahăr în compoziție. Consumul de dulciuri te poate face să adaugi sute de calorii la dieta ta, calorii de care s-ar putea să nu ai nevoie și vei ajunge să acumulezi kilograme.

 

Scazi riscul de diabet de tip 2

Cercetătorii au dezbătut mult timp conexiunea dintre consumul de zahăr și diabetul de tip 2. Studiile recente susțin, mai nou, această teorie. Un studiu realizat în 2014 de Universitatea Stanford arată că rata de apariție a diabetului este direct proporțională cu cantitatea de zahăr din produsele alimentare consumate. În plus, chiar dacă dieta unei persoane este săracă în calorii, produsele cu zahăr fac ca organismul să stocheze grăsime viscerală în jurul taliei, cauzând rezistentă la insulină și apariția diabetului.