Tort de portocale
Tort de portocale ca la mama acasa
07/10/2018
Tocatoare de lemn
Tocatoare de lemn si avantajele lor in bucatarie.
07/10/2018
Show all

Ardeiul gras si beneficiile lui

Ardeiul gras

Ardeiul gras şi ardeiul iute sunt unele dintre legumele cele mai căutate în bucătărie.

Ardeiul gras bogat în nutrienţi şi sărac în calorii

Ardeiul verde gras şi gogoşarul sunt surse importante de vitamina A, complexul B, vitamina C, minerale:

  • fier,
  • cupru,
  • zinc,
  • potasiu,
  • mangan,
  • magneziu,
  • seleniu.

Se recomanda introducerea ardeiului în dieta pacienţilor ce vor să scadă în greutate. În primul rând pentru că are un conţinut scăzut de calorii, iar în al doilea rând pentru că activează metabolismul, facilitând arderea caloriilor în exces. Este preferabil să fie gătit puţin timp şi la o temperatură scăzută pentru a-şi păstra nutriţienţii.

Ardeiul gras un remediu ideal pentru diabetici.

In cazul pacienţilor cu probleme cardiovasculare sau al diabeticilor se recomandă introducerea ardeiului gras în alimentaţie şi prin prisma faptului că un efect al capsaicinei este acela că reduce colesterolul rău şi este hipoglicemiantă.

Ardeiul roşu are cea mai mare cantitate de vitamina C dintre toate varietăţile de ardei. Antioxidant puternic, vitamina C stimulează imunitatea şi este necesară pentru sinteza de colagen care intră în structura vaselor de sânge, a pielii şi a oaselor.

Diferența dintre ardeiul gras verde și cel roșu.

Ardeiul gras verde este versiunea necoaptă a celui colorat în roșu, galben sau portocaliu. Deoarece nu sunt suficient de copți, aceștia au o aromă puțin amăruie și pot cauza probleme digestive. De asemenea, tocmai pentru că sunt culeși devreme și presupun mai puțină cheltuială decât cei lăsați să se coacă bine, sunt și puțin mai ieftini.

Toate tipurile de ardei gras au în compoziție vitaminele A și C, dar cei roșii conțin de 11 ori mai mult beta caroten care ajută în lupta contra cancerului, decât ardeii verzi. În același timp, ardeii galbeni au mai multă vitamina C decât cei verzi, dar mai puțină vitamina A și beta caroten.

 

Foto: Adrian Ionita, Studio foto Bucuresti