ANAF trimite formulare de declaratii tinerilor casatoriti
ANAF trimite formulare de declaratii tinerilor casatoriti
18/10/2018
dormitor pentru copii
Cum sa amenajati inteligent un dormitor pentru copii
19/10/2018
Show all

Cartofi copti acordeon

Cartofi copti acordeon

Cartofi copti acordeon sunt niste cartofi copti deosebiti in special prin aspectul lor dar si datorita gustului placut si aromat. Sunt foarte usor de facut si incanta ochiul (dar si papilele gustative) oricarui oaspete venit la dvs. Si copiilor le vor place acesti cartofi.

Acesti cartofi copti fiind si un pic si sarati merg foarte bine cu bere, ca o gustare rapida, la un meci de fotbal, un film sau orice alte astfel de activitati. Trebuie doar sa curatiti cativa cartofi, sa adaugati doua, trei ingrediente si sa-i bagati la cuptor.

 

Cartofi copti acordeon

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 lingurita oregano
  • 1 legatura cimbru verde
  • cateva frunze de busuioc
  • 1 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita sare

Pasi de preparare:

  • Curatam si spalam foarte bine cartofii. Nu conteaza ce tip de cartofi folositi, acestia pot fi cartofi albi sau rosii, cartofi noi, etc. Important este ca marimea cartofilor sa nu fie nici foarte mare, nici foarte mica.
  • Taiem cu un cutit fiecare cartof transversal, de-a latul lui, ca si cum l-am taia felii doar ca ne oprim cand ajungem la partea inferioara, lasand aproximativ un centimetru de cartof netaiat. Distanta dintre felii trebuie sa fie de aproximativ jumatate de centimetru. Procedam astfel cu fiecare cartof in parte iar la final ii asezam pe o tava intinsa.
  • Amestecam uleiul de masline cu ierburile aromate taiate marunt (daca le aveti proaspete) si ungem astfel cartofii cu ajutorul unei pensule. La final, punem tava in cuptorul incins in prealabil si ii lasam pana incep sa se desfaca usor, ca in imagine. Dupa ce s-au desfacut adaugam uleiul de masline amestecat cu ierburile aromate ramas intre feliile desfacute presarand la urma sare dupa gust. Ii lasam in cuptor pana ce capata o culoare aurie apoi ii scoatem si-i punem la racit. Va dorim pofta buna!

Foto: Sebastian Radu

Studio Foto Bucuresti