Oua Benedict
Oua Benedict. Un mic dejun gustos
18/10/2018
Scari interioare din lemn
Scari interioare din lemn masiv avantaje
18/10/2018
Show all

Mancarica de pui cu ciuperci proaspete

Mancarica de pui cu ciuperci proaspete

Mancarica de pui cu ciuperci proaspete este o tocanita usoara, gustoasa si nu foarte greu de facut. Ca de obicei, incercam sa folosim cat mai multe ingrediente proaspete. Tocmai de aceea, vom folosi in aceasta reteta ciuperci proaspete si nu la conserva. Bineinteles, puteti face aceasta reteta si cu ciuperci la conserva daca doriti.

Mancarica de pui cu ciuperci proaspete

Ingrediente:

  • 500g ciuperci champignon
  • 5 – 6 pulpe de pui dezosate
  • 1 lingurita pasta de tomate
  • 3 – 4 cepe
  • 50 ml ulei
  • 3 catei de usturoi

Pasi de preparare:

  • Curatam ceapa, o spala si o tocam marunt. La fel procedam si cu usturoiul, dupa care le punem impreuna la calit in putin ulei. Cand ceapa devine aurie, adaugam o lingura de pasta de tomate (sau punem o ceasca de suc de rosii), sare si piper negru macinat. Amestecam bine dupa care adaugam o cana de apa calduta. Lasam la foc mic.
  • Curatam ciupercile, la trecem rapid printr-un jet de apa dupa care le taiem cuburi si le punem in oala in care este ceapa si usturoil. Punem capacul si lasam la foc potrivit timp de 15 – 20 de minute. Daca este cazul, mai comlpetam cu apa.
  • Spalam bine puiul dupa care il taiem in bucati potrivite. Il punem intr-o tigaie la prajit. Cand este aproape gata (cand incepe sa se rumeneasca), il scoatem si-l punem in oala in care am fiert ciupercile. Mai lasam pe foc timp de cateva minute (sa patrunda gustul de ciuperci in carnea de pui si invers) dupa care putem stinge focul. Se serveste cu paine sau mamaliguta. Va dorim pofta buna!
Foto Sebastian Radu