Mancarica de varza cu carne de vaca
Mancarica de varza cu carne de vaca
15/10/2018
Bezele caramelizate
Bezele caramelizate
16/10/2018
Show all

Tiramisu reteta italiana

Tiramisu

Tiramisu este o prajitura italiana pe baza de cafea. Prajitura contine piscoturi, oua, cafea, zahar si branza mascarpone. Se orneaza cu ciocolata rasa sau cu cacao. Aceasta reteta dateaza din anii 1960 aparand pentru pirma oara in regiunea Veneto – Italia. De-a lungul timpului au aparut numeroase variante. Inlocuirea piscoturilor cu panettone, folosirea altui tip de branza in loc de mascarpone, eliminarea oualor, etc. Fiecare dupa cum a crezut ca e mai bine si mai gustos. Tiramisu este o prajitura destul de usor de preparat si in acelasi timp foarte delicioasa. Copiii vor fi incantati.

Tiramisu reteta itliana

Ingrediente

  • 3 oua
  • 200g zahar pudra
  • 500g mascapone
  • 20 de piscoturi
  • 150ml cafea
  • 1 ceasca de afine
  • 250g smantana
  • 1/2 tbleta de ciocolata

Pasi de preparare:

  • FRISCA. Punem smantana intr-un castron si incepem sa o batem foarte bine cu un tel adaugand, putin cate putin, doua / trei linguri de zahar. Batem bine pana se topeste tot zaharul.
  • CREMA Separam albusurile de galbenusuri. Batem cu un tel foarte bine albusurile pana se fac spuma. Separat, frecam galbenusurile cu tot zaharul ramas. Dupa ce s-a topit zaharul, adaugam galbenusurile peste albusurile spuma si amestecam bine. Adaugam mascarponele si frisca continuand sa amestecam.

  • Facem o cafea tare, fara zahar. O lasam la racit. Scufundam cate un piscot in cafea dupa care le punem, unul langa altul, intr-o tava. Formam primul strat de piscoturi dupa care adaugam un strat de crema. Peste crema, adaugam afinele. Daca aveti afine din afinata este si mai bine. Adaugam inca un strat de piscoturi inmuiate in cafea. Turnam peste piscoturi crema ramasa. La final, radem ciocolata printr-o razatoare fina. Puteti folosi pudra de cacao in locul ciocolatei.
  • Dupa ce am ornat prajitura cu ciocolata, punem capacul si o lasam la frigider. Se serveste rece. Pofta buna!

Studio Foto Bucuresti