Patrunjelul
Patrunjelul – Beneficii si Containdicatii
15/10/2018
Strugurii
Strugurii si beneficiile lor uimitoare
15/10/2018
Show all

Ciorba de vaca cu cartofi si fasole pastai

Ciorba de vaca cu cartofi si fasole pastai

Ciorba de vaca cu cartofi si fasole pastai este o ciorba ce merge minunat in orice sezon. Carnea de vita trebuie sa fie cat mai frageda, de aceea trebuie sa aveti grija cand o cumparati.  Daca aveti pe cineva care va poate furniza carne proaspata de vita este cel mai bine.

Ciorba de vaca cu cartofi si fasole pastai.

 Ingrediente

Pasi de preparare:

  • Primul pas este acela de a spala bine carnea si de a o pune la fiert. Carnea de vita fierbe mai greu decat cea de pui. Iar cu cat animalul a fost mai batran cu atat carnea va necesita un timp mai indelungat pentru a fierbe. Pentru a grabi procesul va recomandam sa folositi o oala sub presiune. Astfel, timpul se va scurta semnificativ: de la 2 – 3 ore la 1 ora sau poate mai putin (in functie de cat de tanara este carnea de vita). In cazul in care veti folosi o oala obisnuita, nu uitat ca din cand in cand, cu o paleta sau o sita, sa luati spuma cere se formeaza pe deasupra. La final vom socate carnea iar dupa ce s-a racorit o vom taia cubulete cu latura de 1 cm / 1cm si jumatate.
  • Pasul urmator este acela de a pregati legumele. Le spalam bine si incepem sa le tocam astfel: morcovul, telina, pastarnacul, ardeiul gras si radacina de patrunjel cubulete mici iar ceapa o tocam marunt. Cartofii ii vom taia cum am taiat si carnita de vita, respectiv in cuburi cu latura de 1cm / 1cm si jumatate. Dupa ce le-am taiat / tocat, le punem la fiert in zeama de la carne si le lasam pe foc (cu capac) timp de 20 – 30 de minute. Este foarte important la orice ciorba / supa sa lasati capacul pe oala in timpul procesului de fierbere. Asta pentru a impiedica aromele sa paraseasca locul lor menit si anume ciorba / supa. 🙂 Dupa ce legumele au fiert, adaugam cuburile de carne si fasolea pastai. Mai lasam pe foc sa fiarba timp de 10 – 15 minute la foc mic. Punem fasolea pastai la final pentru ca cea din comert este prefiarta iar daca o punem odata cu celelalte legume va fierbe prea tare.
    La final stingem focul si lasam ciorba sa se racoreasca.

Ciorba de vaca cu cartofi si fasole pastai.

  • Dupa ce s-a racorit ciorba (dar sa fie inca calda spre fierbinte), spalam bine legatura de patrunjel, o tocam si o punem in oala. Punem capacul si mai lasam la infuzat timp de 10 – 15 minute dupa care ciorba poate fi servita. Sa nu puneti patrunjelul verde cat timp ciorba este prea fierbinte pentru ca acesta va fierbe si-si va pierde atat din aspect cat si din aromele si proprietatile pe care le are.
    Aceasta ciorba merge foarte bine cu ardei iuti si / sau smantana.
    Va dorim pofta buna!
Foto: Sebastian Radu  Studio Foto Bucuresti