Rulou din piept de pui
Rulou din piept de pui cu bacon si cascaval
04/10/2018
Otetul balsamic
Otetul balsamic istorie si beneficiile lui
05/10/2018
Show all

Copanele de pui la gratar cu legume

Copanele de pui

copanele de pui la gratar cu legume. Eram intr-o zi intr-o dificultate maxima de a avea si cea mai mica idee in privinta a ce as putea sa fac de mancare. Nici timp dar nici dispozitia necesara sa gatesc ceva super complicat nu aveam. Stiam doar ca as fi mancat ceva cu carne de pui. Am ajuns acasa cu o caserola de copanele refrigerate si ma tot uitam la ele. In cateva momente mi-a venit ideea „geniala” de a le frige pe grill. Haideti sa vedem ce am facut pana la urma!

Copanele de pui la gratar cu legume

Ingrediente

  • 1kg copanele pui
  • 500g legume congelate
  • 50g unt
  •  sare
  • piper negru macinat

Pasi de preparare:

  • Primul pas este acela de a cresta cu un cutit copanelele de pui. Altfel nu se vor prajit uniform – vor fi arse la suprafata si crude la interior. Dupa ce le-am crestat (pana la os) le vom unge cu un pic de ulei de masline si le vom condimenta cu sare si piper negru proaspat macinat.
  • Incingem bine gratarul. Eu am folosit un grill pentru aragaz. Copanelele de pui trebuie sa sfaraie in momentul in care sunt puse pe grill. Trebuie sa avem grija sa le prajim cat mai uniform. Aveti grija ca veti face ceva fum in bucatarie.
    Dupa ce copanelele s-au prajit le vom scoate intr-un vas dupa care vom acoperi vasul cu folie de aluminiu. Folia de aluminiu se pune cu partea lucioasa (cea care reflecta mai bine lumina) in jos, in spre mancare.